Az utóbbi években a vezetőkben megnőtt az igény az iskolai képzési formáktól eltérő, alternatív tanulási lehetőségek iránt.

A Barnabás Csoportban arról vagyunk meggyőződve, hogy vezetőket elsősorban vezetők képeznek, nem intézmények. Ezért fontosnak tartjuk olyan ösztönző kapcsolatok kiépülését, melyekben lehetőség nyílik az egymástól való tanulásra, -pl. tréningek, képzések, mentori kapcsolatok által-. A vezetőkbe fektetett szolgálatunk által nem csak őket magukat szeretnénk képezni, hanem azt is elősegíteni, hogy az általuk vezetett gyülekezetek egészségesen növekedjenek, és új gyülekezetek alakuljanak.

A lelkivezetés vagy lelki kísérés olyan beszélgetés, melyben a figyelem Istennek az egyik félben végzett munkájára irányul. Ebben tér el más segítő kapcsolatoktól, itt a figyelem újra és újra Isten felé fordul vissza.
jelentkezés
Világosan körvonalazott, ugyanakkor baráti jellegű kapcsolat két ember között, akik elkötelezik magukat annak érdekében, hogy a mentorált személy fejlődjön személyesen, a munkájában és szolgálatában.
jelentkezés
A coaching személyes támogatás. Olyan struktúrált beszélgetések sorozata, mely abban segit neked, hogy jobban tisztázni tud saját helyzetedet, kérdéseidet, eladásaidat, és megtaláld ezekre saját válaszaidat, megoldásaidat mozgósitva belső erőforrásaidat és tapasztalataidat. Fontos számunkra, hogy ebben a folyamatban teret adjunk Isten munkájának.
jelentkezés
A tanácsadás során egy számodra fontos problémát együtt átgondolva segítünk megoldást találni. A döntés és a felelősség átvállalása nélkül támogatunk téged, ha az adott problémában szakmailag kompetens módon tudunk melléd állni.
jelentkezés
A szupervízió fókuszában a szakmai személyiség áll, ami azt jelenti, hogy a személyiségfejlesztés a szakmai kontextus keretei között zajlik. Előfordulhat, hogy a segítő helyzetben a személyes érintettségünk, vakfoltjaink miatti bevonódás akadályozza munkánkat, elakadást okoz. A szupervízió segíti a problémákra való rálátást egy külső szemszögből. A szupervizor reflektív jelenléte, kérdései segítségével a szupervizált képes lesz rálátni önmagára, a saját működésmódjára, elsajátítja az önreflexió képességét
jelentkezés